Szenzoroskert

A Szenzoroskert egy olyan több, mint 900 négyzetméteres fejlesztő kert Debrecenben, ahol a gyerekek és felnőttek saját ösztöneikre hallgatva azokat a tevékenységeket végezhetik, ami számukra a leginkább terápiás hatású.

Része a Szenzoroskertnek mászófal, játszótér, konyhakert, sárkonyha, illatos kert, méhlegelő, több száz fa és sok más növény és élményelem is. A workshopjaink és a gyerekeknek szóló foglalkozásaink nagy részét itt tartjuk meg. A kert Debrecen határában, az erdő szélén található, ami kiváló helyszín csapatépítő programoknak is, amit szívesen tartunk bármilyen cégnek, a trénereink segítségével. Ha szívesen részt vennétek ilyen programon vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

A Szenzoroskert zero kibocsátású, teljesen környezetbarát és az ENSZ SDG fenntarthatósági céloknak megfelelően működik. 2022-ben a Forbes Magyarország, Levegő összeállításában a 20 legmenőbb hazai szervezet között tudhattuk magunkat, ami igazán felemelő mérféldkő a Szenzoroskert életében. Ha hozzánk látogatsz te is megtapasztalhatod a kert jótékony hatásait.

A Szenzoroskertben az ágyásokban akár te is gondozhatod a veteményest. A betakarított terményekből pedig bárki hazaviheti a munka jól megérdemelt “gyümölcsét”. Családi napjainkon is felhasználjuk a zöldségeket, fűszernövényeket és közösen főzünk belőlük. A gyümölcsökből pedig a foglalkozásaink ideje alatt is lehet csemegézni. Teljesen vegyszermentes a kert. A vizesblokkunk is abszolút környezetbarát módon működik.

Látogatókat csak előjegyzéssel tudunk fogadni a meghirdetett programjainkon kívül, mert még a tündérektől nem kaptunk állandó kapuőrt, de bátorítunk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot, ha kicsit kiszakadnál a hétköznapokból.