keke-erdo-alapitvany

Üdvözöllek a Kék Erdő Alapítvány honlapján, és köszönöm az érdeklődésedet.

A Kék Erdő Alapítvány munkája több felületen zajlik, elsősorban online platformokon. Igyekszünk személyesen is jelen lenni, segíteni.

Blogunkon, weboldalunkon és Facebook oldalunkon keresztül szeretnénk minél több családot elérni, támogatni. Tájékoztató anyagainkat, online tréningjeinket szeretnénk széles körben terjeszteni.

Reméljük, hogy egyre több intézmény, családi napközi, bölcsi, ovi, iskola invitál be minket a szülői értekezletre, az osztályfőnöki órákra vagy akár külön szenzoros tájékoztató, foglalkoztató, fejlesztő órákra. A korai diagnosztikát támogathatnánk így.

A Kék Erdő Alapítvány 2017-ben indult útjára, és mára egy egészen bátor totyogóvá nőtt. Ügyesen kiforrta magát a tanulókör, amelyben integrálunk SNI gyerekeket gyógypedagógiában jártas szakemberekkel, szaktanárokkal. Hamarosan indul a Kék Erdő Preschool programunk, amelynek keretében több szakkör és foglalkozás várja a gyerekeket már nagycsoportos kortól, így könnyebben fel tudnak készülni az iskolakezdésre. A tanulókör és a preschool programjainkat sajnos át kellett alakítani az új törvény módosítások és a kialakult vírus helyzet miatt.

SPD-vel és az ehhez kapcsolódó szenzoros foglalkozásokkal évek óta ismerkedünk, foglalkozunk, workshopjaink, ismeretterjesztő előadásaink óriási igényre leltek, amelyeket igyekszünk kielégíteni. Egyéni tanácsadásaink is egyre népszerűbbek. Kihívásként éljük meg, hogy minél több emberhez eljussunk, minél több iskolában el tudjuk fogadtatni, hogy a szenzoros gyerek nem neveletlen egyértelműen, hogy adnunk kell neki egy esélyt, hogy neki megfelelő környezetben működhessen.

Az alapítvány alapítója és szakmai vezetője Hornyák Mariann, aki ENSZ nemzetközi tisztviselőként szolgált a gyermekei születése előtt. Az elsőszülött fia vezette őt be az SPD világába az autizmuson keresztül. A kisfiú kiemelkedő intellektusú, asszimmetrikusan fejlődő gyermek, aki számára a környezet és a belső harmónia megfelelő egyensúlyt képes biztosítani a rugalmas működéshez.

Mariann 2012 óta tanulmányozza a szenzorosságot, az autizmust és az egyéb idegrendszeri eltéréseket. Gyógypedagógusokkal, pszichiáterekkel, pszichológusokkal dolgozik együtt, illetve ő maga is két éves gyógypedagógus segítő munkatárs képzést végzett el Debrecenben. Workshopjaira elhozza a vele együttműködő szakemberek összesített szaktudását, és ezt mind a jelenlévők egyéni nehézségeire felépítve adja át. A tudás, amelyet megoszt nemzetközi kutatóintézetek eredményeire épül, amelyek több évtizede tanulmányozzák az SPD-t.

Kapcsolódhatunk Facebookon, telefonon, személyesen. Kövesd az oldalunkat, vagy hallgasd meg az online anyagainkat. Ide kattintva éred el őket.

Elérhetőség: kekerdoalapitvany@gmail.com