ERASMUS+

Az Erasmus+ rövidtávú mobilitás programja fantasztikus lehetőséget kínál az inklúzió terjesztésére. Az ilyen programok általában külföldi tapasztalatokat és kultúrákat kínálnak, amelyek segíthetnek megérteni és támogatni az eltérő hátterű embereket.

A Kék Erdő Alapítvány részvétele az Erasmus+ programban lehetővé teszi, hogy kollégáik és önkénteseik számos új tapasztalattal gazdagodjanak, amelyeket hazatérve alkalmazhatnak a szervezetükben. Ez növeli az inklúzióval kapcsolatos tudatosságot és hatékonyságot, és hozzájárul a szervezetük általános fejlődéséhez.

Az Erasmus+ rövidtávú mobilitás programjának számos előnye van az inklúzió terjesztése szempontjából:

1. Kulturális sokszínűség: A program során résztvevők olyan országokban találkozhatnak emberekkel, akik más kultúrából és hátterűek. Ez segíti az empátia és megértés fejlődését, valamint tágítja a résztvevők látókörét.

2. Tapasztalatcsere: A program során résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák saját tapasztalataikat és bevált gyakorlataikat más szervezetekkel. Ezáltal új ötleteket és megoldásokat kaphatnak az inklúzió terén.

3. Hálózatépítés: Az Erasmus+ program lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra, hogy új kapcsolatokat építsenek ki más szervezetekkel és szakemberekkel. Ez hosszú távon segíthet az inklúziós projektek és kezdeményezések előmozdításában.

4. Szakmai fejlődés: A külföldi tapasztalatszerzés és a más kultúrákkal való találkozás segíti a résztvevők szakmai fejlődését. Új ismereteket, készségeket és perspektívákat szerezhetnek, amelyeket hazatérve alkalmazhatnak a munkájukban.

5. Megbízhatóság és hitelesség: Az Erasmus+ programban való részvétel megerősítheti a szervezet hitelességét és megbízhatóságát az inklúziós területen. Ez elősegítheti a finanszírozási lehetőségekhez való hozzáférést és növelheti a szervezet presztízsét. Ezek az előnyök együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy az Erasmus+ rövidtávú mobilitás programja rendkívül hasznos legyen az inklúzió terjesztésében és a résztvevők személyes és szakmai fejlődésében.

Projektjeink:

2022-1-HU01-KA122-ADU-000076342 ,,Széles módszertárral a jobb eredményekért” szakmai továbbképzés

Élmény beszámolóinkat a Youtube csatornánkon tudod meghallgatni és megnézni, útinaplónk elérhető az Instagramon és Facebookon.

A tudásátadás kiemelten fontos számunkra, így programjainkat követve mindig a legfrissebb tudásunkat tudjuk átadni . Online tananyagokat itt találsz, workshopokat, webináriumokat itt.

Kurzusok amelyeken részt vettünk 2022/2023 során:

  • “English B2” 2 résztvevő – Izland, Reykjavik
  • “Emotional Competences, Developing Emotional Intelligence in teachers and students” – 1 résztvevő – Olaszország, Soverato
  • “Environmental education and outdoor education in non formal settings” – 1 résztvevő, Ciprus, Nicosia
  • “Art as Therapy: Self-Expression and Special Needs in Art Education” – 1 résztvevő, Spanyolország, Barcelona
  • “Facing Diversity: Intercultural Classroom Management” – 1 résztvevő Írország, Dublin
  • “Design Thinking” – 1 résztvevő, Németország, Berlin
  • “Supporting Diversity with Intercultural Education in the Classroom” – 1 résztvevő, Horvátország, Split