Hidden Disabilities Sunflower – rejtett szenzorosság támogatása

Egyes szenzoros állapotok vagy krónikus betegségek mások számára nem azonnal nyilvánvalóak.

Néhány ember számára ez megnehezítheti annak megértését és elfogadását, hogy valakinek, akinek „nem látható” állapota valóban támogatásra van szüksége. Vannak, akik esetleg meg is kérdőjelezik, hogy ténylegesen szenzoros zavarral vagy más hátránnyal együtt élő, mert ez első (de gyakran második) ránézésre sem tűnik fel.

Ezért jött létre a Hidden Disabilities Sunflower – hogy ösztönözze az inkluzivitást, az elfogadást és a megértést.

Ez egy egyszerű eszköz, amellyel az egyén önként megoszthatja, hogy rejtett szenzorossága/betegsége van. Egyszerűen azzal, hogy viseli a Napraforgót, mindenkivel tudatja, hogy további segítségre, megértésre vagy csak több időre lehet szüksége.

A Napraforgó – mindig itt van, hogy támogasson

A Hidden Disabilities Sunflower az év minden napján jelen van, hogy támogassa a nem látható zavarral élő embereket a közösségeikben azáltal, hogy felhívja erre a figyelmet, továbbá támogatja a vállalkozásokat és hírét viszi a rejtett szenzorosságnak egy befogadóbb, megértőbb társadalom létrehozásában.

2016-os indulása óta minden ágazatból csatlakoztak a vállalkozások a globális Sunflower hálózathoz – a kiskereskedelemtől az utazáson és a turizmuson, a közlekedésen át, beleértve a több mint 200 repülőteret –, valamint a vasúthálózatokat, az autóbusz- és kompjáratokat, az oktatást (egyetemek, iskolák és főiskolák), egészségügyi, központi és önkormányzati hivatalok, futballcsapatok, vidámparkok, színházak és pénzintézetek.

A Sunflowert mostanra helyi szinten Ausztráliában, Belgiumban, Brazíliában, Kanadában, Dániában, Írországban, Latin-Amerikában, Hollandiában, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Arab Emírségekben és az Egyesült Államokban vezették be.

Miért a napraforgót választottuk?

Vizuális jelzés nélkül mások számára nehéz lehet azonosítani, elismerni vagy megérteni azokat a napi akadályokat, amelyekkel a láthatatlan zavarral élő emberek szembesülnek.

Olyan diszkrét jelet megtalálása volt a cél, amely távolról is jól látható, ugyanakkor jellegzetes, örömteli és dinamikus. A napraforgóra esett a választás, mert boldogságot, pozitivitást, erőt, valamint növekedést és magabiztosságot sugall, és általánosan ismert.

A Kékerdő Alapítvány célja, hogy Magyarországon is ismert legyen a Naprafogó jel, és megkönnyítse a feldolgozási zavarral élők  (és családjuk) mindennapjait.

Forrás: https://hdsunflower.com/row/