Diverzitás nyilatkozat

A szenzoros feldolgozási zavarral élők segítése

A Kék Erdő Alapítvány 2017-ben jött létre Hornyák Mariann által, hogy támogassa a szenzoros feldolgozási zavarral élő gyerekeket és felnőtteket a társadalmi szerepeik betöltésében. Célunk, hogy az alapítvány minden tagja elfogadó és befogadó légkört teremtsen, amely elősegíti az inklúziót és esélyegyenlőséget. Az alapítvány számára kiemelten fontos a diverzitás és neurodiverzitás témaköre, amelyekre szabályzatot dolgoztunk ki.

Diverzitás

A diverzitás témakörében fontosnak tartjuk, hogy az alapítvány minden tagja elfogadó legyen az eltérő kultúrák, vallások és életmódok iránt. Az alapítvány munkájában részt vevőknek tiszteletben kell tartaniuk a különböző nézeteket és meggyőződéseket, valamint kerülniük kell a diszkriminációt és előítéleteket.

Neurodiverzitás

A neurodiverzitás témaköre szintén kiemelten fontos számunkra. Az alapítvány minden tagjának fel kell készülnie arra, hogy a szenzoros feldolgozási zavarral élők eltérő módon kommunikálnak és érzékelik a világot. Az alapítvány munkájában részt vevőknek meg kell érteniük és elfogadniuk a szenzoros feldolgozási zavarral élő gyerekek és felnőttek sajátosságait és egyedi igényeit.

Elfogadás, inklúzió

Az elfogadás és inklúzió témakörei kulcsfontosságúak az alapítvány munkájában. Az alapítvány minden tagja elfogadó légkört teremt, amely elősegíti az inklúziót. Az alapítvány minden tagjának fel kell készülnie arra, hogy befogadják a szenzoros feldolgozási zavarral élő gyerekeket és felnőtteket, és segítsék őket abban, hogy életük minden területén részt vegyenek.

Összetartozás

Az összetartozás témaköre szintén fontos az alapítvány számára. Az alapítvány minden tagja egy csapat része, amelynek célja az, hogy segítsen azoknak, akiknek szükségük van rá. Az alapítvány minden tagjának együtt kell működnie annak érdekében, hogy a szenzoros feldolgozási zavarral élő gyerekek és felnőttek támogatást kapjanak a társadalmi szerepeik betöltésében.

Esélyegyenlőség

Az esélyegyenlőség témaköre szintén kiemelt fontosságú az alapítvány számára. Az alapítvány minden tagjának biztosítania kell, hogy a szenzoros feldolgozási zavarral élő gyerekek és felnőttek ugyanolyan esélyekkel rendelkezzenek az oktatásban, a munkahelyen és a társadalomban való részvételben, mint bármely más ember.