Újra megrendeztük az építőtábor családi napot a Szenzoroskertben. Önkénteseink idén is szorgosan dolgoztak, hogy a kert megújuljon és felkészüljön a gyerekek és felnőttek fogadására.

A Szenzoroskert nem csak egy kert, hanem egy módszertannak a bemutató helyszíne, egy gondolkodásmódnak, ami összefogja a Kék Erdő szemléletmódját.

A helyi, Debreceni és környékén élő közösségünknek újítjuk a Szenzoroskertet, ami egy olyan TÉR, ahol nem csak a saját programjaink kapnak helyet, hanem a helyi fejlesztőknek, pedagógusoknak, szakembereknek is lehetőséget adunk, hogy kihozzák a természetbe a programjaikat. Legyen szó terápiákról, táborokról, foglalkozásokról vagy elvonulásokról, közösségi programokról.

De mi történt az Építőtáborban? Felújítottuk a Laci-lépegetőt. A sárkonyha új tetőt kapott. A mászófalas nyitott tantermünk külső oldala egy fehér alapozást kapott, hogy kertmozinak is alkalmas legyen a felület. Kertészkedtünk is és persze a bográcsban főtt ebéd is önkénteseink kezei alatt készültek. A gyerekek sokat játszottak és természetesen besegítettek a munkálatokban is. Csiszoltak, festettek, aprították a zöldséget az ebédhez és kertészkedtek is. Jolának köszönjük, hogy elhozta a handpanjét és a gyerekek megismerkedhettek ezzel a gyönyörű hangszerrel is.

Az Építőtábor költségeit támogatóinknak köszönjük! 55000 ft adományt kaptunk és ez le is fedte a felhasznált alapanyagok és eszközök árát.

Ha Te is támogatnád a kert további felújítását, karbantartását, akkor ide kattintva megteheted. A következő célunk egy 4 évszakos építmény (jurta vagy dome), amit minden időjárási viszonyban tudunk használni wokrshopokhoz, találkozókhoz.

Minden támogatónak köszönjük az adományt, a Kék Erdős csapatnak és az önkénteseknek az értékes munkáját és a gyerekeknek is köszönjük, hogy velünk töltötték ezt a napot!