Apa köszöntő képeslapok

1.000 Ft (ÁFA-val)

Apák napján és az év minden napján is kedveskedhetünk apukáinknak egy öleléssel… Meglephetjük őt napközben, egy nehezebb munkanap végén, egy kellemes hétvége után. Ismered az apák napja történetét?

Többféle eredettörténettel is találkoztunk már, a legismertebb sztori Sonora Smart Doddhoz kapcsolódik, amely szerint a 20. század elején Sonora szorgalmazta az ünnep létrejöttét.

Apja odaadása, kitartása, és példamutató élete arra inspirálta Sonorát, hogy az anyák napja mellett az apák is kapjanak egy napot, amikor őket ünneplik, amikor értük mondanak imát. A lány eredetileg június 5-ét, édesapja születésnapját szerette volna kinevezni apák napjának, azonban a hatóságok malmai lassabban őröltek. Végül kicsit később, június harmadik vasárnapjára jegyezték be az apák napját, azaz kezdeményezése sikerrel járt, így az első apák napját 1910. június 19-én ünnepelték. (info forrás: nlc)

 

Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Az apák fontos részesei életünknek, és ha van egy olyan apuka a gyermekünk életében, akinek szeretnénk a gyermekünk nevében is megmutatni, milyen értékes is ő, küldhetünk neki egy ilyen kedves kis képeslapot! A képeslapot készítette: Varga Emese ( Inspiráló Könyvek )

 

Érdekelhetnek még…