Mik ezek a tarsolyok? Kitaláltuk, hogy három kis tündértarsolyt teszünk fel a honlapunkra, amelyben tudunk pénzt gyűjteni. Mindegyik tarsoly egy különleges ajándék nekünk.

Manósipka, Tündérszárny és Varázserő – három tarsoly, amelyet Te tölthetsz meg szeretettel és jósággal!

Skolik Ágnes írónő nevezte el ezeket a tarsolyokat, ennek kapcsán készítettem vele egy interjút! Fogadjátok szeretettel:

Kék Erdő Alapítvány: Mióta élsz külföldön, miért költöztetek el?

Skolik Ágnes: 2011-ben költöztem Németországba a második férjemhez. Ő már hosszú ideje itt élt, és miután megelégeltük a távházasságot, elindultam világgá én is.

KEA: Mikor kezdtél írni? És mikor jelent meg az első könyved? Melyik volt az?

SÁ: Írni 40 éves korom körül kezdtem, de ez akkor még nem volt rendszeres tevékenység. Egy hosszabb mesét írtam, aztán több év szünet következett megint.

Az első könyv anyaga 2008 körül készült el, anyagi és egyéb okot miatt csak 2015-ben került a kézirat a nyomdába. Ez a könyv A csodatermő fa, 6-10 éveseknek való meséket és verseket tartalmaz.

KEA: Vannak gyermekeid, unokáid? Mesélj róluk!

SÁ: Az első házasságomból van három gyermekem, már felnőttek, 25, 29, 30 évesek. Ők Magyarországon élnek és dolgoznak. A nagylányom most a kisunokámmal van otthon, aki hamarosan 1 éves lesz. A középső fiam az édesapja órásüzletében dolgozik, a kisebbik pedig természetvédelmi mérnöki diplomával az Erdészetnél. A kisunokám pedig természetesen a világ leggyönyörűbb kislánya, aki örökké mosolyog, és szeret mondókákat, dalocskákat hallgatni.

KEA: Miért írsz? Mit ad neked az írás?

SÁ: Eleinte azért írtam, mert eszembe jutottak olyan történetek, amiket úgy gondoltam, érdemes lenne leírni. Már ezek a mesék is tanító, tanmese jellegűek voltak, ezt azóta is igyekszem megtartani, de azóta született már népmesei ihletésű mesém is. Az utóbbi időben már tudatosabban írok. Legutóbbi könyvem például a kisunokámnak készült, versekkel, mondókákkal, sok-sok színes illusztrációval. Az írás maga kikapcsol, és örömet okoz. Amikor írok egy mesét, akkor teljesen beleélem magam, ott vagyok a mese helyszínén, és látom, hallom, ami épp történik. Ez jó érzés, jó szórakozás, sokkal jobb, mint egy szappanopera a tv-ben. Aztán az írás eredménye az olvasók visszajelzései hatalmas erőt adnak, azt sugallják, hogy jó úton haladok, mert a meséim másnak is örömet okoznak.

KEA: Hogyan kerültél kapcsolatba a Kék Erdő Alapítvánnyal, és miért segíted a szervezet munkáját?

SÁ: Világ életemben szerettem segíteni, adakozni is szoktam, és gyűjtéseket is szerveztem több alkalommal, rászorulóknak. A Kék Erdő Alapítvány munkája több okból is közel áll a szívemhez: egyrészt mert gyerekekkel kapcsolatos, és nagyon sok okos tudásanyagot ad közre, amelyek az egészséges gyermekek szüleinek is hasznosak, és hatalmas segítség azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke “kicsit más” . Emellett adománygyűjtéssel is foglalkozik, és így megint van egy “hely”, ahol segíthetek az önkéntes munkámmal.

KEA: Hol érhetőek el a könyveid?

SÁ: A könyveim könyvesboltban nem kaphatóak. Nálam lehet őket megvásárolni, a weboldalamon keresztül, vagy emailben.

( www.skolikagnes.hu, skolikagnes@gmail.com)

KEA: Mi a következő lépés? Mik a terveid az írással kapcsolatban?

SÁ: Két mesekönyvem jelent meg eddig, és egy mondókás. Most újra egy mondókáson töröm a fejem, pontosabban a versikék már megvannak, már “csak” meg kell valósítani a könyvet.

Közben gyűlik az anyag egy mesekönyvhöz. Ebben a könyvben nyomon követjük majd az évszakok, és az időjárás változását, a növények, állatok életét egy év alatt.

Mivel a gyerekek nem csak mesét hallgatni, hanem játszani is szeretnek, ezért az egyik mesémhez játékok ( memóriajáték, kirakó), a másikhoz színezőfüzet készült. Ezeket hamarosan megmutatom a nagyközönségnek és megvásárolhatóak lesznek már ebben a hónapban.

*****

A tündér tarsolyokat itt tudod megtekinteni!

Üdvözlettel: Hornyák Mariann