Újratervezés. Ez az összetett szó végig kíséri a Kék Erdő működését.

Egyik izgalmasabb (és stresszesebb) helyzetből csúsztunk a másikba, mint egy hatalmas és végeláthatatlan csúszda parkban. Néha ijesztő, néha boldog, néha kicsit pihentető aztán a magas csúcson való gyönyörködés pár pillanata után, már megint csúszunk az ismeretlenbe. Ennyit a bevezető magasröptű hasonlataimról. 🙂

De mi történik konkrétan?

kék

  • A Kék Erdő Tanulókör átállt a digitális oktatásra és abban a formában, ahogyan működött eddig, már nem folytatható.
  • A Kék Erdő Házat is el kellett engednünk, mert a #maradjotthon, karantén helyzet miatt nem tudjuk fenntartani. Ez sajnálatos, de kényszerű lépés volt. Még zajlik a költözés, mindenki viszi magával az emlékeit a bázisról.
  • Sok sok szenzoros gyermek fordult meg ott az elmúlt években. Sok közös munka, sírás, nevetés, nagy felismerések, nagy dührohamok és még nagyobb megnyugvások helyszíne volt. Gyerekek, felnőttek és kutyusok töltöttek ott órákat, napokat, heteket, hónapokat és van, aki éveket.
  • De nem álltunk meg. Az újratervezés vett egy újabb lendületet és épül, szépül a #szenzoroskert.

A Kék Erdő első terve  2017-ben, egy szenzoros kert építése volt, ahol egy kis varázslatos világba csöppenhetett az, aki ellátogat oda. El is kezdődtek a munkálatok, de a debreceni központi bázis elterelte róla a figyelmet. Egy időre.

Nos, a projekt újjá éled. Szó szerint.

94590236_947031822394759_2464769860161241088_o

Debrecentől nem túl messze, a város zajától viszont elég távol, folynak a munkálatok, hogy egy olyan közösségi helyszín keljen életre, ahol kicsik és nagyok megtalálják az érzék szerveik megnyugvását.

Sok sok program ötletünk van, ha lehetőség lesz rá a fejlesztő foglalkozások is itt fognak megvalósulni. Tarthatunk workshopokat, előadásokat, közösségi programokat, táborokat és egyszerű élmény órákat is, ha éppen nem lesz ötletetek, hogy hova mozduljatok ki a hétköznapokból. Ahhoz, hogy ez mind megvalósulhasson szükségünk van a Ti segítségetekre is. Ha ásni, gazt húzgálni, veteményezni, fát ültetni támadna kedvetek, akkor írjatok nekünk és egyeztetünk egy időpontot. Tudtátok, hogy örökbe is fogadhattok egy kis veteményest, amit gondozhattok? –> kekerdoalapitvany@gmail.com

Mindeközben pedig nem csak a fizikai térben (Debrecenben) épülünk, hanem az online térben is haladunk a terveinkkel. Hamarosan elkészül az új weboldalunk, és lassan de biztosan életre fog kelni az adomány webshopunk is. Bizony ám! A támogatás egy új formája ez, ahol minden vásárlásotokkal az alapítvány munkáját segítitek. Annyit pedig elárulhatok, hogy nagyon jó anyagokat fogtok tőlünk kapni, ami bízunk benne, hogy a hétköznapotokat megkönnyíti.

Épülő weboldalunkat ide kattintva fogjátok elérni.

A Youtube csatornánk már elindult, érdemes feliratkoznotok rá, mert belátható időn belül oda is kerülnek fel anyagok.

A legfrissebb híreinkről pedig mindig Facebook oldalunkon értesülhettek, ahol élő bejelentkezésekkel, videókkal, tippekkel, élménybeszámolókkal is jelentkezünk és játékokkal, ahogy eddig megszokhattátok.

95367343_951271155304159_74666971353841664_o

Az a helyzet, hogy igyekszünk jelen lenni minden kommunikációs csatornán, de ahogyan a követő táborunk nagy részének (ahogyan Nektek is) nekünk is ott a család, otthoni tevékenységek és a folyamatok bizony lassabban zajlanak, mint ahogyan azt szeretnénk. Ezzel viszont nincs baj, mert folyamatosan tanulunk mi is. Fejlesztjük magunkat, fejlődünk és minden tudást, amit elsajátítunk, azt megosztjuk Veletek is. Mert miattatok csináljuk. Azért, hogy érezzétek, hogy #veletekvagyunk. Mert Együtt Könnyebb! <3

Mérhetetlenül jól esik nekünk minden visszajelzés, amit tőletek kapunk. A hétköznapi apró sikerek, ha egy egy problémával sikeresen megküzdöttetek, ha végig néztetek (hallgattatok) egy egy oktató anyagot, és hagytatok visszajelzést nekünk. Éppen ezért kérünk Titeket, hogy a Facebook oldalunkon is írjátok meg a véleményeteket rólunk. Ha pedig elégedettek vagytok a munkánkkal, akkor vigyétek hírünket.

Word Art

Tudjuk, hogy sokszor nagyon személyes témákat érintünk, amit az adott helyzetetek miatt semmiképpen sem szeretnétek nyilvános kommentet írni, de szükségetek van egy kis támogatásra (akár lelki simogatásra is, ha nincs kihez szólnotok), írjatok nekünk bátran messengeren. Ami a Kék Erdőben történik, az ott is marad.
A bizalmatokat pedig nagyra tartjuk! <3

Ölelünk Titeket,
a Kék Erdő csapata