Meltdown

6.990 Ft (ÁFA-val)

Szülőként az egyik legnehezebb azt elviselni, ha a gyermekünk önmagán kívül, kontroll nélkül zokog. Óriási vihar tombol a gyermek lelkében, amit kegyetlen kívülről szemlélni. A kurzusban válaszokat keresünk arra, hogy vajon mi áll a meltdown hátterében.
Meltdown kurzus tartalma:
– 6 oldalas pdf füzet
– 3 db videós anyag (összesen kb. 25 percnyi anyag)

Kategória:

Leírás

Szenzoros feldolgozási zavar

A szenzoros feldolgozás arra a folyamatra utal, amint az idegrendszer az érzékszervektől érkező üzeneteket fogadja, és megfelelő mozgási ill. viselkedési reakciókká alakítja azokat. Akár egy szendvicsbe harapsz, akár biciklizel vagy könyvet olvasol, a tevékenység sikeres elvégzése után szükséges az érzés pontos feldolgozása.

Szenzoros Feldolgozási Zavarról (eredetileg “szenzoros integrációs zavar” vagy “SID”) akkor beszélünk, ha az érzékszervi jelek nem megfigyelhetőek, vagy nem sikerül megfelelő válaszokká alakulniuk. Az úttörő foglalkozás-terapeuta, oktatási pszichológus és neurológus A. Jean Ayres, PhD, az SPD-t egy idegrendszeri “forgalmi dugóhoz” hasonlította, amely megakadályozza, hogy az agy bizonyos részei megkapják azokat az adatokat, melyek az érzékszervi információk helyes értelmezéséhez szükségesek.

Hogyan lehet felismerni a szenzoros feldolgozási zavart?

A szenzoros érzékenységgel élő személynek nehézséget okoz feldolgozni az érzékszerveken keresztül érkező információkat, majd ennek megfelelően cselekedni, ami számtalan napi feladat elvégzésében jelent kihívást. Mozgásbeli ügyetlenség, viselkedési problémák, szorongás, depresszió, iskolai kudarc és még sok egyéb nehézség jelentkezhet azoknál, akiknél az SPD nincs megfelelően kezelve.

Az egyik legerősebb tünet, ami a hétköznapokat is nehézzé tudja tenni: a meltdown. Mi áll emögött? Miért alakul ki? Mi okozza? Mit tehetünk?

A kurzus alapokat ad ahhoz, hogy megértsük, honnan fakad az az erős düh, amit a gyermekünk érez. Azt is megtudhatod, milyen lépésekkel lehet ezeken enyhíteni.

Esetleges technikai kérdésekkel kapcsolatban az info@sensorylife.hu címre írjatok nekünk.