SensoryBox és SensoryGarden workshop

Mi az a SensoryBox és mi az a SensoryGarden és ez a kettő, hogyan tud támogatni Téged és a gyermeked?

Mire számíthatsz ezen a 4 órás online workshopon?

Mariann megmutatja neked hogyan alakíthatsz ki otthon szenzoros boxokat és kertet. Mi mindenre jó ez és miért tudja a családi dinamikát is a kiegyensúlyozottság felé vinni.

Ha nehezen kapcsolódsz önmagadhoz és/vagy a gyermekedhez, akkor ebben tud támogatni téged ez a workshop. Ha tennél valamit a gyermekedért, de pontosan még nem tudod mit és hogyan, akkor itt van máris két módszertan, ami mentén mindenféle előképzettség nélkül, kreatívan fordulhatsz a gyermekedhez és a közös élményeken keresztül kapcsolódhattok.

Ha nem az a célod, hogy mindenáron fejleszd és megjavítsd a gyermeked, hanem szeretnéd őszintén megismerni és kapcsolódni hozzá, akkor ez a workshop mindenképpen neked való!

Ez a 4 órás workshop egy mindfulness foglalkozás, SensoryArt módon. Gyakorlati feladatokon keresztül sajátíthatod el az elméletet és azonnali eredményekkel távozhatsz, ha aktívan veszel részt a workshopon. Az, hogy mit viszel “haza” belőle csak rajtad múlik, de önmagában a részvételed is sokat adhat hozzád.

A SensoryBox fejleszti az idegrendszeri érzékelést, játékosan tanulhat általa a gyermek és számtalan módon lehet használni. Ám nem csak a gyerekeknek van szükségük ezekre a támogató ingerekre, hanem neked felnőttként is sok kellemes percet adhat. Mit szólnál hozzá, ha kialakítanál otthon magadnak egy kis zen kertet, amit gereblyézgethetsz akár hányszor elhangzik otthon, hogy Anyaaaa!!! A SensoryBoxok összeállításához nincs másra szükség csak egy kreatív inspirációra.

“Aha, köszi!” – Mondja a fáradtságtól kiégett szülő… Ne aggódj itt megkapod azt az inspirációt, ami után nem fog fájni neked sem összeállítani ilyen boxokat. 😉

A SensoryGarden – Szenzoroskert témában sokan kerestek fel minket azzal, hogy áruljuk el, hogyan és kikkel csináltattuk meg. Milyen játékokat tettünk bele és egyáltalán mi alapján alakítottuk ki. Nos, semmi ördöngősség nincs benne, mi magunk és az önkénteseink alakítják és gondozzák a kertet, csak fontos, hogy néhány szempontot figyelembe vegyél a tervezéskor. Viszont neked is lehet ilyened otthon. Akkor is ha csak egy kis balkonod van és akkor is ha nagy udvarod van. A Kék Erdő Szenzoroskertjéről itt olvashatsz egy kicsit bővebben és ha a környéken jársz, akkor ugorj be egy kis kertészkedésre. (Persze szólj előtte nekünk is.)

Mariann szeretettel vár téged a workshopon és örülünk, ha hírét viszed az eseményünknek.

A workshop zoom felületen zajlik, kamerára és mikrofonra szükséged lesz.

A Kék Erdő trénerei és tanácsadói készítették el neked ezt a workshop tematikát. Minden képzésünket a résztvevők igényeihez, elvárásaihoz és kérdéseihez igazítjuk, így nem tudjuk előre megjósolni, hogy mikor milyen témákat fogunk érinteni. Amire számíthatsz: – közös, nagy csoportos megbeszélések mellett párban vagy kisebb csoportban is fogsz dolgozni a ZOOM felületén – mindenképpen tartunk szünetet, ha a csoport igényli, általában félidőnél – papírra és ceruzára, színesekre szükség lesz, mert fogunk rajzolni, írni. A workshop nem kiképző tábor, lehet enni, inni, mozogni, egészen addig, amíg tudsz figyelni, és interaktívan együttdolgozni.

Kérlek, hogy úgy készülj, hogy a kamerát és a mikrofont rugalmasan tudd kezelni. Ha ezzel kapcsolatban technikai gondod merülne fel a számítógépeden, nyugodtan jelentkezz be a mobilodon. Ha ez sem működik, kérlek, írj nekünk!

  • Date : 2024.03.23.
  • Time : 09:00 - 13:00 (UTC+0)
  • Reg. Deadline : 2024.03.22. 12:00
  • Venue : online

Registration Deadline Expired!!